Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • La setmana del 15 al 19 de maig els alumnes de Segon de Primària hem investigat pel nostre compte tot el referent a l'època prehistòrica, amb una miqueta d'ajuda clar, que mai va malament.

  Què podem saber nosaltres del primer moment que l'home va posar el peu a la Terra? Amb què es trobarien aquelles criatures? Ens espanta la idea de pensar en un món ple de bèsties descontrolades enfrontant-se a la raça humana mig nua i desfavorida, un món on encara quedava tot per fer, un món sense cases, sense cotxes, sense tàblets...en definitiva...un món. Tot un planeta als peus de l'home, entregat a ell i arriscant la seva natura per arribar al que tenim ara, al que som ara, on cada individu ha posat el seu gra de sorra, blanc o negre, gran o petit, fins a aconseguir tot el que hi ha davant els nostres ulls.

  Tenim la sort de viure a l´era de la comunicació i així poder saber el que passa i el que va passar fa anys i anys. Els documents històrics en donen fe. Hem pogut esbrinar que els homes vivien en coves i que en lloc de veure la televisió feien pintures a les parets. Dibuixaven el que havien caçat perquè no hi havia supermercat per comprar el menjar ni botigues per comprar-se la roba, per això s'abrigaven amb les pells d´animals. Passaven les nits fent-se les eines que necessitaven: destrals, ganivets, llances, arpons...tot amb pedra, fusta i cordes...

  Important va ser el descobriment del foc, de la roda i tot el que això va comportar després.
  Nosaltres des del nostre petit món hem intentat endinsar-nos en el túnel del temps i ens hem sentit primitius per uns quants dies.

  Les nostres sessions de Matemàtiques les hem dedicat a comptar amb pals, tal com ells ho feien i a resoldre problemes de la seva vida quotidiana. Hem construït un dau, amb cartolina clar, per jugar com ells ho feien, amb els seus daus de pedra i finalment hem intentat dibuixar una missió impossible: una foguera asimètrica!

  A la classe de Llengua hem escoltat una fantàstica història que ens ha servit per fer moltíssimes activitats. Després hem après un poema en Castellà i l´hem dramatitzat per sentir-nos com una d'aquelles famílies.

  Entre tots, a l'àrea de Medi hem elaborat petits murals amb informació que hem portat de casa per recopilar-la i que tots la puguin veure.

  A l'área d'English hem visualitzat un vídeo per treballar el vocabulari propi de l'època i a Science hem fet un joc de preguntes i respostes.

  A la classe d'Arts hem realitzat pintures prehistòriques. Ha estat fascinant!

  Ens hem pogut imaginar com seria la vida sense el futbol i a la classe de Physical Education hem jugat a la pilota tal com ho feien els troglodites, quasi, quasi, igual que ara.

  Però el més divertit de tot ha estat quan a l'aula de Música hem estat escoltant els sons tribals amb els instruments de fang que nosaltres mateixos hem fet amb les nostres mans.

  Reflexions finals a l'àrea de Valors ens han portat a la fi d'aquest viatge, un dels millors dels nostres dies, diferents d'aquells, potser millors...potser només.

  22 de maig de 2017

  per Isabel Sánchez
  Tutora de 2n A