Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Oh sorpresa!!!! El nostre mar té nom.Ara ja sabem que el nostre mar, el mar que ens banyem a l'estiu és el mar Mediterrani.

  Però és només nostre? Hem vist per internet que hi ha altres països, a part del nostre, que tenen el mateix mar. La senyo ens va dient noms i alguns ens sonen: Egipte per les piràmides, Itàlia, França..., i molts d'altres que no havíem sentit mai.

  A mida que ens va dient noms ens agafen moltíssimes ganes de saber qui hi viu. Són iguals que nosaltres? Mengen el mateix? Com són els seus paisatges? Expliquen els mateixos contes?
  Quina emoció!! Només fem que fer preguntes i més preguntes.

  La senyo diu que anirem pas a pas. Avui ens ha explicat que els romans van conquerir molts països de la Mediterrània i per això li deien Mare Nostrum, era el seu mar. Hem vist moltes fotos de romans.
  També començarem a la sortida de tardor a conèixer la nostra vegetació(alzines, roures...) i així podrem comparar si els altres països tenen la mateixa que nosaltres.

  Ens ha explicat que hi ha molts contes que parlen d'aquest mar ple de màgia i d'història i, potser, de... pirates!!! Això últim ens ha agradat molt perquè nosaltres som els Pirates de Primer!

  També hem escoltat una cançó que parla del Mar Mediterrani.La senyo us diu:

  "Cuidem i estiguem atents a tot el que passa al nostre mar perquè en un futur no molt llunyà en lloc de dir Mare Nostrum no haguem de dir Mare Mortum"

  16 d'octubre de 2017

  per Núria Amat
  Tutora de 1r B