Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Enguany, en arribar la primavera els alumnes de l'escola Arrels-Esperança anem de sortida per gaudir d'un entorn diferent del que ens envolta diàriament, Des de l'escola es promouen les sortides radials, i al cicle superior coneixerem dos espais naturals únics: 5è el delta del Llobregat i 6è la Roureda del Montseny, a Sant Celoni. 

  Situat ben a prop nostre, al delta del Llobregat, a Les Filipines, tenim un espai natural en el qual ens movem respectant l'entorn. En el màxim silenci possible, als diferents punts d'observació ens col·loquem estratègicament per, amb l'ajuda inestimable de binocles, observar un ecosistema tan variat com és el que conviu als aiguamolls amb els avions de l'aeroport del Prat de Llobregat i el seu pas constant. És una sortida per als amants de la natura i de caminar, que deixa molt bon record. 

  Si 5è se'n va cap al sud, 6è se'n va cap al nord a conèixer un entorn natural, observant i reconeixent diferents espècies d'arbres: faigs, castanyers, roures, pins negres... i no només arbres, ja que és una sortida per valorar la importància de la xarxa viva del bosc i la cadena tròfica. Per tant, els animals que hi viuen també hi prenen un paper rellevant, i sobretot perquè prenen el paper d'espècies úniques que es troben al riu de Santa Fe: granotes, tritons, salamandres, serps, carpes de riu..

  21 de maig de 2019

  per Joan Cabré
  Tutor 5è A