Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • A l’escola Arrels-Esperança, des de 5è de primària fins a 4t d’ESO, durant una hora a la setmana cursem la matèria d’I+D (Investigació digital). En aquesta matèria, tant els alumnes com els professors, investiguem per descobrir noves eines digitals i aprendre a utilitzar-les de manera correcta per després aplicar-les en el nostre dia a dia.

  No només aprenem aspectes bàsics de la programació, a fer una infografia o a realitzar una presentació digital. També qüestions relacionades amb la legalitat del material que fem servir a Internet (drets d’autor, llicències CC...) o amb el funcionament de les xarxes (TCP/IP, tipologies de xarxes...).

  Enguany, per veure una mica més clar com ens poden ajudar les tecnologies fora de l’aula d’I+D, fem activitats on col·laborem amb altres matèries i apliquem els coneixements adquirits a les dues disciplines. Seguint aquest model, per exemple, estem programant amb Snap! algunes escenes de l’obra teatral “El Lazarillo de Tormes” treballada en la matèria de Llengua castellana o un mapa amb Google My Maps dels diferents dialectes del Català.

  3 de juny de 2019

  per David Martín
  Professor d'I+D