Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • El projecte "El gust per la lectura" és un dels nostres senyals d'identitat. Es tracta de crear bons lectors, eficients i eficaços, disposats tant a gaudir del plaer d'una bona lectura, com a endinsar-se en els racons més ocults d'un escrit per extreure'n les més oportunes conclusions. A les Escoles Arrels, la lectura fa temps que va deixar de ser un objectiu, per convertir-se en un mitjà i, sobretot, en un plaer.

  És per això que aquest curs seguim amb el projecte "Apadrinament lector", els nens i nenes de 6è de primària, un cop al mes, ajuden a llegir als seus fillols i filloles de 1r de primària. Aquest projecte té com a objectius:

  - Motivar per a la lectura en un context significatiu

  - Afavorir la convivència i cooperació entre nivells

  - Millorar la competència lectora: (Mecànica, Velocitat, Pronunciació, Comprensió)

  - Incrementar l'atenció a la diversitat

  - Millorar la competència d'expressió oral en català

  - Afavorir la responsabilitat dels alumnes més grans

  - Potenciar el sentiment de pertinença a l'escola

  - Establir lligams afectius entre padrins i fillols al voltant de la lectura.

  - Generar una experiència positiva i plaent de lectura.

  Tant els alumnes de 6è com els alumnes de 1r estan molt implicats, i esperen amb ganes i il·lusió que arribi el dia de lectura. Les parelles fetes són per tot el curs escolar, i quan es troben, a part de llegir, s'expliquen com estan, es fan dibuixos i fins i tot notes personalitzades. Els nens i nenes de 6è se senten responsables de l'evolució dels més petits, i els nens i nenes de 1r se senten acompanyats i recolzats. Tot un èxit.

  Comencem!

  14 d'octubre de 2019

  per Clara Puig
  Cap d'estudis de Primària