Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Us agrada la ciència? Des de l’escola pensem que aprendre no ha de ser avorrit, per aquest motiu us volem engrescar a fer des de casa experiments divertits i senzills. 

  Els nens pensen i es comporten com a petits científics: elaboren hipòtesi i les comproven mitjançant el mètode de l’assaig i error. És per això que us proposem fer un “slime casolà”. És aquella massa viscosa que ara està tan de moda entre la canalla. Poden enfonsar els dits, estirar la massa, aixafar-la, doblegar-la... barrejant cola i detergent de roba, aconseguiran fer una reacció orgànica.

  Què necessitarem?
  - 100 ml de cola blanca líquida
  - Colorant alimentari
  - 50 ml d’aigua
  - 1 tap de detergent líquid


  Com ho fem?
  1r. Barrejarem els 100 ml de cola blanca amb una mica de colorant alimentari per donar color. Depenent de la tonalitat que vulguem, afegirem més o menys quantitat de colorant.

  2n. Ara cal barrejar els 50 ml d’aigua amb el detergent líquid que càpiga en un tap. Barrejarem bé fins a aconseguir una massa homogènia.

  3r. A continuació, ajuntem la barreja de detergent i aigua amb la barreja de la cola i el colorant. Fem servir una cullera per barrejar-ho tot bé. Després toca amassar-ho amb les mans. Aquesta part és la més divertida pels nens.
  Al principi pot ser que s’enganxi una mica a les mans, però a mesura que aneu amassant, el resultat serà millor. Si us ha quedat massa líquid, haureu de posar una mica més de detergent. Si ha quedat massa rígid, poseu una mica més d’aigua.

  Sabeu perquè l’slime sempre està fresquet? Resulta que conté molta aigua i aquesta per evaporar-se necessita agafar calor. Aquesta calor l’agafa del propi slime i per tant, aquest es refreda. Curiós, oi?

  Ens hi posem?

  25 de maig de 2020

  per Eva Gutiérrez
  Tutora d'EI 3E