Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Us presentem un joc que ens farà canviar l'escenari de treball d'aquests dies. Deixem una mica de banda l'ordinador o la tauleta i ens posem mans a l'obra.

  Es tracta de jugar al bingo però d'una forma molt diferent. Es tracta d'utilitzar paraules en lloc de nombres. D'aquesta manera fomentem la lectoescriptura i el millor de tot és que serveix per a totes les edats.Comencem:

  Agafem un Memory, per exemple, i fem trossets de cartolines amb les paraules. O bé el fem nosaltres mateixos: dibuixem objectes i coses que ens agradin i ho retallem, i també escrivim les paraules, les retallem i les fiquem dins d'una bossa.Cadascú té el seu taulell, amb imatges diferents.

  Un dels jugadors treu les paraules de la bossa: Si es tracta d'un jugador o jugadora de cinc anys, diu les lletres de la paraula. Si la resta ho endevinen, miren si la tenen. Si és així, se la queda i la posa a sobre del dibuix corresponent. Si el nen o la nena que treu la paraula de la bossa té vuit anys, pot dir amb quina lletra comença i amb quina lletra s'acaba, i la resta de jugadors l'han d'encertar i comprovar si és entre les seves imatges. Si el nen o nena és més gran, pot descriure la paraula i els i les altres l'han d'endevinar, abans de comprovar si la tenen.

  Què potenciem amb aquest joc? Les habilitats socials, la paciència, l'atenció, la vocalització de paraules, el so de les lletres i el millor és que, com que anar a comprar material és difícil, podem aprofitar els jocs i materials que tenim a casa i, a més a més, fent-ho tu mateix encara se n'aprèn i se'n gaudeix més!

  25 de maig de 2020

  per Isabel Sánchez
  Tutora de 3A