Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Durant aquestes setmanes de confinament hem hagut de ser creatius. Hem hagut d'improvisar, tenir noves idees, plantejar noves activitats, conèixer emocionants passatemps i, sobretot, hem compartit temps amb la família i hem aprofitat per fer allò que mai tenim temps a fer.

  Una bona idea per passar els dies a casa, aprendre, descobrir la ciència i tot el que implica i despertar la curiositat dels més petits i petites són els experiments científics. Són moltes les propostes d'experiments que podem trobar a les xarxes i que, de ben segur, emocionaran als nens i nenes que hi participin.

  La ciència és una bona eina per ensenyar als nens i nenes, per despertar curiositat, per descobrir i aprendre de forma empírica i per despertar en ells i elles preguntes que potser mai s'havien plantejat abans. Al cap i a la fi, els nens i nenes que volem educar han de ser curiosos, inquiets i sempre buscar resposta a allò que els envolta.

  Hi ha molts recursos a les xarxes que poden ser d'utilitat si ens animem a fer experiments a casa però a nosaltres des de l'escola ens agradaria compartir un seguit d'enllaços que podeu consultar i on podreu seleccionar l'experiment que més us agradi.

  Al canal de Youtube Experimentos Caseros, trobareu un seguit de vídeos amb diversos experiments molt interessants i entretinguts per fer en família. Aquest és l'enllaç per accedir-hi:

  https://www.youtube.com/user/expcaseroskids

  A la web Science Kids, trobareu diversos experiments en anglès on els més petits i petites de la casa poden experimentar mentre aprenen nou vocabulari en anglès.

  https://www.sciencekids.co.nz/experiments.html

  En el següent enllaç podreu accedir al portal Ciencia Loca, on trobareu 65 experiments que apassionaran als nens i nenes de la casa... i també als grans.

  http://www.cientec.or.cr/ciencias/experimentos/index.html

  En Ciencianet, podreu trobar experiments més senzills a realitzar amb poc material però que també ens descobreixen petits enigmes que desconeixíem.

  http://ciencianet.com/treaccion.html

  I per últim, a Recerca en Acció, podreu trobar vídeos de diferents experiments reals que s'han fet a diverses escoles catalanes.

  http://www.recercaenaccio.cat/experiment/

  Esperem que tota aquesta informació sigui d'utilitat i us animeu a fer algun experiment. Els nens i nenes despertaran el seu científic interior!

  8 de juny de 2020

  per Esther Conte
  Tutora de 4t B