Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Gairebé no hem acabat sisè i ja som a primer d’ESO. Va ser un divendres de març que ja no ens van deixat tornar a l’escola. Des d’aleshores, classes online, companys telemàtics i comiats en la distància... Així que ja teníem ganes de retrobar-nos. Ben cert que és un inici atípic, amb distàncies de seguretat, gel de mans a tort i a dret, quasi irreconeixibles darrera la mascareta... Però de nou hem pogut veure les nostres professores i professors, recórrer els passadissos i jugar al pati. Els llibres tornen a omplir les motxilles, i les pissarres ja no estan buides.

  La son del mati ens diu dia rere dia que ja som grans (entrar una hora abans es nota!), i ja dins l’aula, la separació entre taules i les mascaretes ens recorden que no podem relaxar-nos quan parlem de la nostra salut i la dels altres. Però venim tranquils i contents. A l’Escola, tothom està pendent de nosaltres, i a casa els pares ens prenen la temperatura cada dia. Per això no patim.

  Cert que les coses són prou diferents d’anys anteriors: noves assignatures, nous professors, nova manera de treballar... però estem convençuts que anirem endavant. I que després d’aquest primer, vindrà un segon, i un tercer, i que quan acabem 4t, ens podrem acomiadar tot abraçant-nos i, entre plors barreja d’alegria per acabar una etapa i tristor per haver-nos de separar, recuperar un adéu que un maleït virus ens va negar aquest passat juny.

  Sí, estem molt contents d’ésser per fi a secundària, una etapa que comencem de forma diferent, però que viurem amb la mateixa il·lusió que aquells que ens han precedit o d’aquells que vindran al darrera.

  En nom de totes i tots, bon curs 2020-2021

  30 de setembre de 2020

  per Rafel Costa
  Tutor de 1r ESO A