Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • L'Agència Catalana del Consum visita la nostra escola una vegada més. S'hi han realitzat dos tallers: "NYAM-NYAM... QUÈ HI HA PER BERENAR" a primer i "A QUÈ JUGUEM" a tercer.

  El primer planteja el berenar com a una necessitat biològica i, per tant, de salut. Es reflexiona sobre la compra d'un berenar i els criteris que s'han de tenir en compte per escollir un o altre. També es treballen processos i actituds pròpies de l'acció de comprar com: planificació, tiquet i canvi.

  El fil conductor ha estat una cuinera amb empenta i ganes de treballar que ha decidit obrir una botiga amb dues característiques: només ven berenars i només es pot fer servir l'expressió corporal per a comunicar-se (no es pot parlar). Però ningú li ve a comprar i demana ajut als alumnes per saber què ha de canviar. El taller es mou entre l'emoció d'escollir i comprar un berenar determinat i la raó de saber quin berenar és més convenient.

  El segon, planteja "A què juguem? Aquesta és una pregunta que nens i nenes es fan cada vegada que disposen de temps lliure. El joc, sigui el que sigui, implica una forma de relacionar-se amb un mateix i amb els altres. El taller pren com a eix una reflexió sobre la diversitat de joguines i conèixer tota la informació que ens dona el seu etiquetatge.

  En aquest cas el fil conductor ha sigut una inventora de joguines que arriba a la classe per explicar el seu últim invent. Els alumnes, però, de seguida li fan veure que no és molt bona idea. Després d'acceptar-ho, la inventora demana ajut als alumnes: han d'inventar una joguina, nova i original, per donar-li idees de cara a crear la seva propera col·lecció de joguines.

  En tots dos casos, els nostres alumnes, han aconseguit, mitjançant el joc, fer una anàlisi crítica de dues situacions que viuen diàriament. I a més a més s'ho han passat súper bé.

  29 de novembre de 2021

  per Margarita Velasco
  Tutora de 3r A